Saxon-TerraceView1[RGB]_resizeU Sandhurstu, predgrađu najvećeg južnoafričkog grada – Johanesburga, smešten je ovaj po mnogo čemu neobičan hotel. Savršeno uređeni raskošni vrtovi, prelepi spoljašnji bazen, prostrani apartmani, iskreno ljubazno osoblje i egzotični kulinarski specijaliteti, razlozi su zbog kojih je vrlo verovatno da će se svaki gost osećati krajnje dobrodošlo i komforno, poželevši da se vrati u Sandhurst. A sam Johanesburg dovoljno je inspirativan i sadržajan da bi se u njemu moglo uživati nekoliko dana 

 

Saxon Hotel, Villas&Spa, kako glasi puno ime ovog hotela, ima ukupno 54 smeštajne jedinice. Sve su izuzetno prostrane i udobne, sa karakterističnim afričkim detaljima koji enterijeru daju autentičnost. U dizajnu preovladavaju prirodni materijali, drvo i koža, a sve vile i apartmani opremljeni su vrhunskom, modernom opremom. Svakako je najinteresantiniji Nelson Mandela Presidential apartman, koji je površine 400 kvadratnih metara i nudi celodnevni servis i batlera, kao i najlepši pogled na ceo kompleks. Posebnu jedinicu čine luksuzne vile koje mogu da ugoste do 120 gostiju i imaju zasebni bazen i prostorije za ručavanje.

SaxonMandelaPresidentialSuiteGuestRoom[RGB]_resizeHrana i restorani u ovom hotelu su prava inspiracija. Svakog dana u zoru kuvari odlaze u baštu i beru sastojke koji će biti tog dana na meniju. Kombinujući strast, iskustvo i najnovije kulinarske trendove, šefovi restorana Five Hundred vode svoje goste na svojevrsno putovanje kroz upoznavanje različitih ukusa i kombinovanja hrane i vina. Inače, Južnoafrička Republika je u poslednjih nekoliko godina postala ozbiljna vinska regija sa vrlo kvalitetnim vinima, pa ne bi trebalo propustiti priliku da se proba neka od lokalnih etiketa (naročito neki širaz, pino noar ili sovinjon blan). Ovaj restoran nudi i privatne večere za četiri do osam osoba kada kuvari i sommelieri provode posetioce kroz šest različitih obroka uparenih sa odabranim vinima. Qunu Grill karakteriše inovativni meni, u kojem se koriste isključivo najfinije južnoafričko meso, sveža riba i drugi sastojci. Za trenutke opuštanja tu su i terasa na kojoj može da se ruča, kao i High Tea, kafe koji nudi veliki broj čajeva i vrhunskih poslastica.

Saxon-WineCellarWhite[RGB]_resizeSaxon Hotel, Villas&Spa poseduje i wellness centar i spoljašnji bazen. Gosti mogu da se relaksiraju u spa centru, a tu su i saune i fitnes centar. Za one koji vole da čitaju, hotel nudi i biblioteku sa pažljivo odabranim naslovima.

Johanesburg je grad koji može da ponudi mnogo toga. Ljubitelji umetnosti i kulture ovde mogu da posete veliki broj muzeja. Opet, oni koji više uživaju u šopingu i posetama restoranima, ovde će se sigurno lepo provesti. I najzad, Afrika je zemlja u kojoj sigurno treba uživati u prirodnim lepotma, a Južnoafrička Republika svakako ne oskudeva u tome.

Najniža cena noćenja sa doručkom za dve osobe u ovom hotelu iznosi oko 300 evra, a kreće se i do preko 1.500 evra, u zavisnosti od tipa smeštaja.