Broj: Foto:

4-gardenterrace-largeJedan od prvih luksuznih rizorta u Kini, hotel PuLi, smešten je u centru Šangaja i predstavlja pravu oazu mira u ovoj užurbanoj, ekonomskoj prestonici Kine. Susret autentične istorije i tradicije sa modernim dizajnom i inovativnom tehnologijom glavna je odlika ovog hotela. Za manje od sat vremena stiže se sa šangajskih aerodroma do najpoznatijeg biznis, šoping i zabavnog centra ovog grada – distrikta Đingan, gde se upravo nalazi hotel PuLi

Na ukupno 26 spratova hotela PuLi nalazi se 193 soba i 36 apartmana. Šta god da se izabere, neće izostati fascinacija luksuzom, udobnošću i pažnjom za detalje koja je vidljiva u svakom kutku hotela. Apartmani su površine od 45 do 130 kvadratnih metara, a najspektakularniji je Jing’an apartman sa dve spavaće sobe i jedinstvenim pogledom na obrise šangajskih oblakodera.
Jedan od najpoznatijih australijskih kuvara, Michael Wilson, zadužen je za dobru ponudu restorana Jing’an. Meni se menja sezonski i baziran je na lokalnim proizvodima, ali je Wilson uneo svoju interpretaciju francuskih kulinarskih metoda kreirajući tako odličnu kombinaciju istočne i zapadne kuhinje. U ponudi je veliki izbor vegetarijanskih jela, kao i sveže ribe i raznovrsnih jela od mesa.
5-the-library-largeLong Bar je dobar izbor za dnevno uživanje, a u ponudi ima veliki izbor vina i šampanjaca na čašu, kao i koktela i drugih pića. Ima izlaz i na terasu pored bazena, što može biti pravo mesto za kratak odmor uz piće nakon plivanja, a svakako i pravo mesto za jedno romantično veče uz vino.
Treći sprat hotela zauzima Anantara spa i wellness centar. Spoj modernog i tradicionalnog duha koji se oseća u celom hotelu karakteriše i ovaj deo. Veliki izbor tretmana je u ponudi, od starih kineskih, tajlandskih i indijskih, do najsavremenijih. Većina njih bazira se na upotrebi čaja, pa tako možete probati tretman detoksikacije zelenim čajem ili tretman potpune revitalizacije čajem od hrizanteme. Ukupno je pet soba za tretmane, opremljenih tuševima i parnim kupatilima, a svim gostima omogućeno je i korišćenje sauna, đakuzija, bazena i teretane.
jing-an-suite-largePostoji razlog zašto Šangaj zovu „Parizom Istoka“. Na prvi pogled previše šaren, bučan i moderan, ali ako se malo potrudite da proniknete u suštinu videćete da je zadržao svoju istoriju i tradicionalni duh, koje je lepo oplemenio modernim, urbanim konceptom življenja u metropolama. Ovo je grad koji ima mnogo toga da ponudi i u koji ćete verovatno poželeti da se vratite.
Cena noćenja za dvoje: od oko 250 evra pa naviše.