Broj: Foto:

Gotovo svako ko se obreo u Rimu poželeo je da se bar još jednom tamo vrati, što i nije neobično, imajući u vidu sve istorijske i kulturne znamenitosti, šarmantnu arhitekturu, macchiato, pizzu, sladolede i ostale italijanske delicije. A za potpuno uživanje, potreban je i dobar smeštaj, poput hotela Gran Melia 

 

U neposrednoj blizini Vatikana, na samo nekoliko minuta od centra, smešten je luksuzan hotel Gran Melia. Ako izađete iz hotela i samo pređete mostom preko reke Tibar, naći ćete se nadomak čuvenih znamenitosti Rima: Piazza Navona, Panteon, Fontana di Trevi, Campo dei Fiori, Vatikan…

Gran Melia jedan je od lidera u rimskom hotelijerstvu, ne samo zbog lokacije, već i zbog luksuza i elegancije koji karakterišu apartmane ovog hotela. U enterijeru soba preovladavaju bež boja i drvo, kreirajući prirodan ambijent koji se savršeno uklapa u arhitekturu Rima, a koji je istovremeno i oplemenjen dodirom modernog dizajna i tehnologije. U ponudi je i nekoliko vrsta apartmana, a posebno iskustvo je boravak u onima u takozvanoj RedLevel kategoriji, u kojima gosti dobijaju jedan potpuno novi, viši nivo usluge.

U okviru hotela nalaze se restorani sa ponudom inovativne kuhinje u režiji poznatih lokalnih kuvara, koji svoju strast prema italijanskom kulinarstvu prenose kroz unikatne kreacije. Jedna od opcija je slavni restoran Viva Voce, sa jelima mediteranske kuhinje, ali koji god restoran da se odabere, uživanje u gastronomiji je gotovo garantovano.

U prostorijama u kojima je nekada bila crkva sada se nalazi salon The Library, simpatično mestašce za popodnevni čaj ili snek sa pogledom na zidove Vatikana. Tokom leta, za tako nešto može da se posetiti Liquid Garden, ušuškan ispod krošnji drveća pored bazena.

Welness centar, što je danas podrazumevajuća stavka u svakom boljem hotelu, u Gran Melia upotpunjen je spoljašnjim i hidromasažnim bazenom, saunom, turskim kupatilom i tuševima sa senzorima, a tretmani poput masaža lica i tela dostupni su na zahtev gostiju.

I za kraj, hotel nudi jedan ekstravagantan ekskluzivitet – gostima je dostupna i privatna poseta Vatikanu, u vreme kada je on zatvoren za ostale goste. Uz određenu doplatu može da se iskusi nešto neponovljivo, kao što je šetnja kroz hodnike ovog zdanja, pa čak i poseta čuvenoj Sikstinskoj kapeli bez ostalih turista, samo uz turističkog vodiča koji će na najbolji način da vam dočara veličinu ovog remek-dela.

Cena noćenja za dve osobe je od 250 evra naviše.